Konya Yenigün Gazetesinde Derneğimiz hakkında bir Köşe Yazısı

KONYA CAMİLERİ TEMİZLEME DERNEĞİ DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR

Muhammed Esad Çağla

Muhammed Esad Çağla

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.” İşte bu Tevbe Suresi, 18. ayeti kerime ile yola çıkan İşadamı ve Konya Camileri Temizleme Derneği Başkanı Rıza Mendi ve arkadaşları Allahın evleri olan camilerin temizliği konusunda hassasiyet gösteriyor. Dernek her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, yapılan yarışmalarda başarı gösteren din görevlilerini, “kaynaşma ve başarı ödülleri” programında bir araya getirerek, İslam’a daha fazla hizmet etmeleri konusunda teşvik ediyor.

Camilerimiz günde beş vakit Allah’ın huzurunda bulunduğumuz en kıymetli mekânlardır. Her geçen yıl daha iyi ve güzel camiler inşa edilmekte, tarihî camiler restore ve onarımdan geçirilerek daha iyi hale getirilmektedir. Temizlik ve bakımları ise cemaatlerimizin imkân ve ilgisi dâhilinde olmaktadır. Konya Camileri Temizleme Derneği camilerimizin temizlik ve bakımlarının daha iyi ve profesyonel ekiplerce yapılması için işadamı Rıza Mendi ve bir grup arkadaşı tarafından 2007 yılında kuruldu.

Talepte bulunan camilerin, halıları ihtiyaç ise yerinde yıkanıp kurutulmakta, özellikle avize ve duvarları silinmekte, gerekli yerlerin temizliği ve düzenlenmesi en güzel şekilde yerine getirilmektedir. Bu hizmetleri Konya Camileri Temizleme Derneği; müftülükler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, cami dernek ve cemaatleri ile koordinasyon içinde yürütmektedir. Derneğin hedefi her gün bir cami temizliği yapmaktır. Yine derneğin amacı, talepte bulunan camilerimizin en geç 7-10 gün içinde temizlenmesidir. İhtiyacı olan camilerimiz için talepler müftülükler aracılığı ile yapılabileceği gibi doğrudan derneğe de yapılabilmektedir. Bu hizmetler için herhangi bir ücret alınmamakla birlikte derneğe temizlik malzemesi yardımı ve bağışı kabul edilmektedir. Camilerin temizliği, cami görevlilerinin başvurusu ile randevu sistemiyle yapılmaktadır.

Bu güzel hizmeti sunan Konya Camileri Temizleme Derneği 6 kişilik ekibi ile bugüne kadar 6 bin civarında caminin temizliğini yapmıştır. Yeri gelmişken Konya’mızda bulunan işadamları ve sanayicilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin Konya Camileri Temizleme Derneği’ne daha fazla destekte bulunalım. Derneğin temizlik ekibinin ve araçlarının arttırılması konusunda dernek yetkililerine destek olalım. Camilerimizin belli aralıklarla temizlenerek mis gibi kokmasına katkıda bulunalım. Konya’mızın kadirşinas işadamlarının bu konuda gereken desteği vereceğine yürekten inanıyorum.

http://www.konyayenigun.com/konya-camileri-temizleme-dernegi-desteklerinizi-bekliyor-makale,8789.html

Konya Yeni Gün

Paylaşabilirsiniz...