Camileri Temizleme Derneği’nin yeni binası

Konya Camileri Temizleme Derneği ve Kapu Camiyi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin ortaklaşa kullandığı hizmet binası açıldı. Camilerin temizlik ve bakımıyla ilgili faaliyet gösteren dernek, aynı zamanda kültürel eğitimlerde veriyor.

Açılış konuşmasını yapan Konya Camileri Temizleme Derneği Başkanı Rıza Mendi, iki derneğin hizmet binasını birleştirerek çalışmalarını geniş kapsamlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti. Rıza Mendi, “6 kişilik profesyonel ekibimizle yıllık ortalama 500 caminin bakım ve temizliğini yapıyoruz. Caminin içinde bulunan halılar, avizeler, süslemeler, kitaplar, minber ve mihrap dahil hepsinin temizlik ve bakımını yapıyoruz. Sadece caminin içerisi değil şadırvan ve cami bahçelerinin bakım ve onarımıyla da ilgileniyoruz. Bir caminin günlük bakımı 1 gün içinde bitiyor. Büyük ve çabuk kirlenen sanayi camileri gibi camilerin temizliği ise en geç 2 gün sürüyor” dedi.

Yalnız Konya’da değil ilçeler ve çevre illerde de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mendi, “Konya’nın ilçelerinde bulunan tarihi ve büyük camilerinde bakım ve temizliğini yapıyoruz. İlçelerin yanı sıra Karaman, Aksaray, Niğde ve Afyon gibi çevre illerimizde böyle bir dernek kurulması için faaliyet gösteriyoruz” diye konuştu.

HEDEF DERNEĞİN TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞMASI

Öncelikli hedef olarak derneğin Türkiye’de yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirten Konya Camileri Temizleme Derneği Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kapçı, “Hedefimiz derneğin Konya sınırlarının dışına taşınmasıdır. 2. hedefimiz ise emekli imamlara sahip çıkmaktır. Derneğimizi böyle büyük bir binaya açmış olmamızın sebebi ise merkez cami imamlarını burada hem halka hem meslektaşlarına ders vermeleri içindir. Büyük cami imamları ve emekli imamlar burada buluşarak hadis ve tefsir dersleri vereceklerdir. Bunun yanı sıra burada hafızlıkları sağlayacaklardır. Bir nevi burası buluşma mekanı olacak. Bu noktalar doğrultusunda derneğimiz sadece fiili yönden değil manevi yönden de faaliyet gösterecektir” dedi.

Merhaba Gazetesi

Paylaşabilirsiniz...