Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Tanışma ve Kaynaşma Yemeği düzenlendi

Konya Camileri Temizleme Derneği tarafından 1-7 Ekim Din Görevlileri ve Camiler Haftası münasebetiyle ‘Tanışma ve Kaynaşma Yemeği’ düzenlendi. Diltaş Sosyal Tesislerinde düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğine Konya İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük, Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü, Kapu Cami Baş İmam-Hatibi Ünver Güngör ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Tanışma ve kaynaşma yemeğinde dernek adına konuşma yapan Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü, Konya’da beş yıldır Konya Camilerini Temizleme Derneği’nin faliyetlerini yürüttüğünü belirterek, dernek olarak her gün bir camiyi temizlediklerini söyledi. Camileri Temizleme Derneği’nin tüm ülkede yaygınlaşmasının gerekli olduğunu ifade eden Büyükkörükçü, temizliğin imandan geldiğini ve çok sayıda ayetin bunun önemini vurguladığını söyledi. Büyükkörükçü, “Camiler kutsal mekanlar. İnşallah camilerimiz temiz ve bakımlı tutulur. Bu kaynaşma yemeği dernek üye ve görevlileri için verimli olacaktır. Camilerin ve din görevlilerinin sıkıntıları var bunları biliyoruz.” dedi.

İmamlar adına söz alan Kapu Cami Baş İmam-Hatibi Ünver Güngör, “2007’de kurulan dernek yılda yaklaşık 600 caminin temizlik ve bakımını yaptı. Din Görevlileri ve Camiler Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan bu tanışma ve kaynaşma yemeğini yerinde buluyor ve devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Müftüsü Şükrü Özbuğday geçtiğimiz gün Antalya’da şehit edilen polislerin cenazelerine katıldıkları için yemeğe katılamadılar. Program okunan mevlidin ardından ikram edilen yemek ve takdim edilen hediyelerle son buldu. Hizmetlerinden dolayı başarılı olan din görevlilerine kitap seti, bilgisayar ve yarım altın hediye edildi.

KAPI CAMİİ’NDE KUR’AN ZİYAFETİ SUNULDU

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kapı Camii’nde Kur’an-ı – Kerim tilaveti yapıldı. Katılımın fazla olduğu gözlemlendiği programda Kastamonu Kuzeykent Ulu Camii imamı Kadir Demirci gelenlere Kur’an ziyafeti sundu. Her yıl İl Müftülüğü tarafından organize edilen Camiler ve Din görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda dün Kapı Camii’nde gerçekleştirilen Kur’an tilaveti dinleyenleri duygulandırmayı başardı. Düzenlenen programa İl Müftüsü Şükrü Özbuğday Antalya’dan gelen şehit cenazesi dolayısıyla katılamadı.

merhabahaber.com

 

 

Paylaşabilirsiniz...