Bin 500 cami temizlendi

Konya Camileri Temizleme Derneği 2007 yılında Rıza Mendi öncülüğünde hayırsever iş adamları tarafından kuruldu. Temizlikleri ve bakımları camii cemaatinin imkanlarıyla yapılan cami ve mescitleri daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirmek için kurulan dernek bu güne kadar bin 500’ün üzerinde camiyi temizledi.

Camilerin temizlik ve bakımlarının daha iyi ve profesyonel ekiplerce yapılması için, Konya Camilerini Temizleme Derneği’ni kurduklarını belirten Dernek Başkanı Rıza Mendi, “Camilerimiz, günde 5 vakit Allah’ın huzurunda bulunduğumuz en kıymetli mekanlardır. Her gün secde edilen bu mekanların temizliği çok önemli.Konya Camilerini Temizleme Derneği olarak bugüne kadar önemsenmeyen cami temizliğinin profesyonel bir şekilde yapılması için çalışıyoruz” dedi.

Konya Camileri Temizleme Derneği’nin kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar bin 500’ü aşan cami ve mescidin temizliğini yaptığını aktaran Rıza Mendi, “İbadet maksadıyla en güzel şekilde camilerimizin temizliğini yapıyoruz. Camilerin iç temizliği, bahçe bakımı, minare, şadırvan, tuvalet temizliğini profesyonel bir şekilde yerine getiriyoruz. Bir camiye temizlik için girildiğinde işinin ehli olan arkadaşlarımız caminin duvarındaki toz ve ağların alınmasından, avizelerin temizlenip fanuslarının yıkanmasından, minberin alemine varıncaya kadar silip camii içerisinde bulunan bütün nesnelerin yıkanmasına varıncaya kadar en güzel şekilde temizliği yapmaktadırlar. Halıların yıkanması gerekiyorsa yerinde yıkayıp kurutuyoruz. Bahçenin çimlerinin biçilmesi, güllerin ve ağaçların budanması da arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır. Tazyik makineleri ile camii avlusu en güzel şekilde yıkanmaktadır. İlaçlarla şadırvan ve tuvaletlerin temizliği yapılmaktadır. Gerekli yerlerin temizliği ve düzenlemeleri en güzel şekilde yerine getirilmektedir” diye konuştu. Rıza Mendi ayrıca, derneğin kurucu üyelerinden Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü hoca efendinin hazırlamış olduğu ‘Cami Adabı’ ve ‘Taharet Adabı’ kitapçıklarının temizliği ve bakımı yapılan camilerimize çok miktarda bırakıldığını dile getirdi.

Kapı Camii, Şerafeddin Camii, Sultan Selim Camii, Alaeddin Camileri gibi merkez camileri ile daha sık temizlik ihtiyacı olan sanayi camilerinin öncelikli olarak temizlendiğini ifade eden Rıza Mendi, “Bu hizmetlerimiz, Müftülük, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, cami dernek ve cemaatleri ile koordinasyon içinde yürütülmektedir. İhtiyacı olan camilerimiz için, talepler Müftülük aracılığı ile yapılabileceği gibi, doğrudan derneğimiz de aranabilir” ifadelerini kullandı.

Bayramdan sonra bir şehir tespit edilip o şehirdeki bir caminin temizliğinin yapılacağını belirten Rıza Mendi, “Örnek olması için şehir dışında bir camiinin temizliğini gidip yapmak istiyoruz. Büyük ihtimalle bu Afyon şehri olacak. Başka şehirlerden de temizlik için talep gelirse oraya da gideriz” dedi.

 

Merhaba gazetesi

 

Paylaşabilirsiniz...