2015 Din Görevlileri Kaynaşma Yemeği

Konya Camileri Temizleme Derneği tarafından, düzenlenen yarışmalarda derece yapmış din görevlilerine Diltaş Sosyal Tesisleri’nde yemek ve ödül töreni yapıldı. Törene Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Halit Güler, emekli Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Baltacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri,Camileri Temizleme Derneği Başkanı ve birçok davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Camileri Temizleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Büyükkörükçü, “İnşallah böyle toplantılar uzun yıllar devam eder. Her yıl böylece hep birlikte oluruz. Derneğimiz 2007 yılında kuruldu. 8 senede 4 bin 500’den fazla cami temizledik. Halen temizlemeye devam ediyoruz. Konya’nın merkezi, ilçeleri, köylerini geze geze cami temizleme araçlarımızla camilerimizi temizlemeye devam ediyoruz. Şuan Konya’nın dışına da çıktık. Konya’ya yakın olan illeri de temizliyoruz. Bizim bu çalışmalarımızda başta müftülük olmak üzere siz değerli din görevlisi olan arkadaşlarımın büyük emekleri var. Rabbim bu dünyada yaptığımız emeklerin karşılığını bizlere öteki dünyada verecektir” dedi.

1 HAFTA DEĞİL 1 YIL KUTLANMALI

Abdurrahman Büyükkörükçü’den sonra söz alan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da konuşmasına Hicri Yılbaşı’nı kutlayarak başladı. Akpınar konuşmasına şöyle devam etti: “Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlediğimiz programlar 1 hafta boyunca devam edecek. Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1 hafta değil 1 yıl kutlanmalıdır. Camiler olmasa cemaat olmaz. Din görevlileri olmasa cemaata namaz kıldıracak kimse olmaz. Bunun için her ikisi de bizler için çok önemli. Bu haftada din görevlileri kendileri açısından öz eleştiride bulunmalı. Ben ne kadar minbere yakışıyorum diye kendine sormalı. Aynı şey benim içinde geçerli. Bende aynı soruları kendime doğrultuyorum”açıklamasında bulundu. Ali Akpınar’ın konuşmasının ardından hafızlık yüzünden okuma, hutbe okuma, şiir okuma ve yazma, hatim ve teravih namazı kıldıran 400’den fazla başarılı din görevlisine müftülükler ve Camileri Temizleme Derneği Yönetimi tarafından başarı belgesi, altın, kitap seti, levha gibi çeşitli hediyeler verildi.

Paylaşabilirsiniz...