Camilerde bahar temizliği başladı

 

Camilerde bahar temizliği başladı

Konya Camileri Temizleme Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Büyükdere, “Ramazan ayının ve yazın yaklaşmasıyla camilerdeki bahar temizliğine başladık” dedi

Konya Camileri Temizleme Derneği, Konya merkez ve diğer ilçelerdeki camileri ücretsiz temizliyor. Konya’da sarraflık yapan iş adamları tarafından kurulmuş derneğin tek amacı cami temizlemek. 2007 yılında kurulan dernek şu ana kadar 6 bine yakın cami temizledi. Dernek sadece cami temizlemiyor. Derneğin hiçbir karşılık beklemeden, randevu usulü ile cami temizlediğini ifade eden Konya Camileri Temizleme Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Büyükdere, Türkiye’de bu işi yapan tek dernek olduklarını söyledi. İmkan olduğu taktirde diğer illere de cami temizlemeye gidileceğini dile getiren Büyükdere, “Derneğimiz tamamen hayır amaçlı kurulmuş bir dernek. Adından da anlaşılacağı gibi, ücretsiz olarak cami temizliyoruz. Bugüne kadar 6 bine yakın cami temizledik. Amacımız yılda 600 cami temizlemek” ifadelerini kullandı.

4-3-026.jpg

MARDİN’DEN BİLE TALEP VAR

Derneğin müftüler ve imamlar tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydeden Büyükdere, “Derneğimiz kısa bir zaman içerisinde adını duyurmaya başladı. Sadece Konya değil, civardaki bir çok ilden de talep var. Hatta Mardin müftüsü bile bizzat arayıp, oraya gelmemizi istedi. Tabi öyle bir imkanımız olmadığı için davetlerini geri çevirmek zorunda kaldık” diye konuştu. Camilerin nasıl temizlendiği hakkında bilgi veren Büyükdere, “6 kişilik bir ekibimiz var. Ekibimizin içinde bir tane personel şefimiz bulunmakta. Onun dışında her bir arkadaşımızın farklı görevleri bulunmaktadır. Mesela bir arkadaşımız sabunlu suyla avizeleri temizliyor. Başka bir arkadaşımız duvarları siliyor. Cam temizliğinden sorumlu bir arkadaşımız var. Camlar silinir, klimalar temizlenir, avizeler, mihrap ve minber yıkanır. Bahçeler, minareler, tuvalet ve şadırvan olmak üzere hepsi temizlenir. En sonunda ise halıları süpürür, yıkar ve çıkarız” dedi.

MADDİ MANEVİ DESTEK BEKLİYORUZ

Derneğin kuruluşundan bu yana 6 bin cami temizlediklerini, hedeflerinin ise yılda 600 cami temizlemek olduğunu söyleyen Büyükdere, “Kendi imkanlarımız dahilinde yılda 600 cami temizlemeyi hedefliyoruz. Halkımızdan da bu konuda derneğimize desteklerini bekliyoruz. Çünkü bizim yapabileceğimiz işler sınırlı. Sonuçta bir hayır işi yapıyoruz. Fakat halkımızın da desteği ile sadece Konya’ya değil, ülke geneline de hizmet etmek istiyoruz” sözlerini kullandı. Hizmetlerinden dolayı imamların büyük memnuniyet duyduğunu belirten Büyükdere, “İmamlarımız hizmet konusunda bizlere çok teşekkür ediyor. Müftülüklerin de temizliğini yapıyoruz. İmamların görüş ve önerilerini yazdığı bir defterimiz var” şeklinde konuştu. Konya’daki büyük camiler haricinde, randevu sistemi ile temizlik yaptıklarını sözlerine ekleyen Büyükdere, şöyle konuştu: “Normalde randevu sistemi ile çalışıyoruz. İmamlarımız bizleri arıyor ve temizlik için randevu talep ediyorlar. Bizler de temizlik sırasına göre kendilerine bir gün söylüyoruz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

Kaynak: Camilerde bahar temizliği başladı

Paylaşabilirsiniz...